Pile u aromatičnom umaku

Pile u aromatičnom umaku

Pile u aromatičnom umaku
  • Objavljeno: Utorak, 17.10.2023.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Podravka
Vrijeme pripreme: 50 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci


(za šest osoba)

2 žlice maslinova ulja

2 žlice maslaca

100 g luka

1 kg piletine (batak, zabatak, krila, prsa)

1 vrećica Vegete Natur za piletinu

100 g zelene svježe paprike

100 g svježe rajčice

1 žličica Vegeta Maestro slatke paprike

100 ml slatkog vrhnja

1 žličica Oštrog brašna Podravka

Nije lako biti maestro u pripremi mesa, posebno piletine koja se često smatra "dosadnom" namirnicom. Aroma Vegeta Maestro slatke paprike upotpunit će okus piletine i približiti vas tom nazivu bez obzira na koji je način pripremili. Predlažemo da ovaj put meso kratko zapečete te pirjate na laganoj vatri uz dodatak povrća i njoka. Dašku paprike i žarko crvenoj boji malo tko će moći odoljeti.

Priprema

  1. Na mješavini maslinova ulja i maslaca popržite sitno nasjeckani luk do svjetložute boje.
  2. Komade piletine natrljajte Vegetom Natur za piletinu i zapecite s obiju strana.
  3. Dodajte papriku narezanu na rezance i rajčicu narezanu na kockice.
  4. Pospite mljevenom paprikom i poklopljeno pirjajte na laganoj vatri uz povremeno miješanje i podlijevanje vodom.
  5. Na kraju umiješajte vrhnje u koje ste umiješali brašno i kratko prokuhajte.

Posluživanje

Poslužite s kuhanim njokima i salatom i uživajte u pečenim aromatičnim zalogajima.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti