Pileći curry s jogurtom

Pileći curry s jogurtom

Pileći curry s jogurtom
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Broj pregleda: 9.747
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ukusna piletina za 4 osobe.
Vrijeme pripreme: 35 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Energetska vrijednost: 314 kcal / 1.313,78 kJ

Sastojci

  • 1 žlica ekstra-djevičanskog maslinovog ulja
  • 2 sjeckana režnja češnjaka
  • 1 nasjeckana srednja glavica luka
  • 230 g pilećih prsa bez kostiju i kože
  • 1 / 4 šalice vode
  • 1 1 / 2 žličice mljevenog korijandera
  • 1 žličica mljevenog đumbira
  • 3 / 4 žličice kima
  • 1 / 8 čajne žličice crvene paprike
  • 1 / 2 šalice grožđica
  • 1 / 4 šalice marelica
  • 2 šalice nemasnog jogurta
  • 2 žličice gustina
  • sol i papar po želji

Nutritivne vrijednosti

314 kalorija
7 g masti (2 g zasićenih, 3 g monozasićenih)
40 mg kolesterola
45 g ugljikohidrata
21 g proteina
2 g vlakana
208 mg natrija
658 mg kalija

Priprema

Zagrijte ulje u velikoj tavi i pirjajte češnjak i luk. Dodajte piletinu i popecite dok ne dobije smeđu boju. Dodajte vodu, korijander, đumbir, kumin, crvenu papriku, grožđice i marelice. Kuhajte dok piletina ne bude gotova, 15 do 20 minuta, miješajući povremeno. Tekućina će uglavnom biti apsorbirana.

Postupno umiješajte jogurt u gustin. Dodajte piletini i kuhajte lagano, neprestano miješajući, dok se umak ne zgusne. Začinite solju i paprom.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti