Piletina s tikvom
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
Sastojci
- 4 polovice pilećih prsa, bez kostiju i kože
- 3 g soli
- 0,5 g mljevenog crnog papra
- 15 g maslaca
- 15 ml biljnog ulja
- 350 g žute tikve, narezane
- 350 g tikvica, narezanih
- 1 rajčica, oguljena, bez sjemenki i nasjeckana
Priprema
U velikoj tavi rastopite maslac na ulju na srednje jakoj toplini. Začinite piletinu s pola soli i pola papra i dodajte ju u tavu. Pecite ju dok lagano ne dobije boju, oko 2 minute po strani. Prebacite na veliki tanjur ili pladanj i pokrijte kako bi ostalo toplo.
Odlijte masnoću iz tave i dodajte tikvice, tikve i rajčice. Začinite s preostalom solju i paprom. Kuhajte i miješajte na srednje jakoj toplini sve dok se tikva malo ne smekša, znači oko 3 minute. Smanjite toplinu i vratite piletinu u tavu. Djelomično poklopite.
Kuhajte sve dok tikva ne bude mekana, a piletina bude bijela, ali još uvijek sočna, to jest oko 5 minuta dulje.
Prenesite piletinu na pladanj i pokrijte ju folijom da zadrži toplinu.
Povećajte toplinu na visoko. Kuhajte dalje smjesu povrća, miješajući često, taman dok gotovo sva tekućina ispari, oko 2 minute.
Složite povrće oko piletine i poslužite.
Vezani recepti
-
-
Jela od mesaTikvice i piletina u umaku od sira50 min12345
-
Jela od mesaTikvice punjene piletinom40 min12345
-
Jela od mesaZapečena pileća prsa sa češnjakom i bosiljkom45 min12345
-
Jela od mesaRižoto s piletinom i tikvicom45 min12345
-
Jela od mesaVarivo od piletine i tikvica30 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti