Piletina s umakom od kikirikija

Piletina s umakom od kikirikija

Piletina s umakom od kikirikija
  • Objavljeno: Utorak, 23.06.2015.
  • Broj pregleda: 832
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Neobičan spoj okusa.
Vrijeme pripreme: 30 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 3 žlice soka od limete
  • 3 žlice ulja od kanole
  • 1/2 žličice crvene paprike
  • 2 žlice soja umaka
  • 4 fileta pilećih prsa
  • Umak
  • 2 žlice maslaca od kikirikija
  • 2 žlice kokosovog mlijeka
  • 2 žlice soja umaka
  • sok od 1 limete
  • 1 žličica smeđeg šećera
  • 1/2 žličice crvene paprike

Priprema

Umutite sok od limete, ulje, soja umak i crvenu papriku. Piletinu utrljajte marinadom i stavite u vatrostalnu posudu. Pustite da stoji u hladnjaku oko 15 minuta.

Umutite maslac od kikirikija, kokosovo mlijeko, sok od limete, soja umak, smeđi šećer i crvenu papriku.

Zagrijte roštilj na tavi. Piletinu poslažite na ražnjiće i pecite okok 3 mintue sa svake strane. Poslužite toplo uz umak od kikirikija.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Blagdanska kuharica

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti