Pita od luka
Uljepšajte društvu dan s ovom odličnom pitom!
Vrijeme pripreme: 1:40h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
-
Za tijesto
- 25 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 50 g maslaca
- prstohvat soli
-
Za punjenje
- 6 kom crvenog luka, narezanog
- 150 ml vode
- 4 reda slanine, narezane na manje komade
- 50 g maslaca
- 1 čajna žličica vegete
- 2 žumanjka
- 50 ml vrhnja
- sol
- crni papar
Priprema
Zagrijte pećnicu na 180 °. Nauljite srednje veliki lim za pečenje.
Kako bi napravili tijesto, u velikoj zdjeli pomiješajte brašno i maslac. U čaši pomiješajte prstohvat soli i 50 ml vode, a zatim postepeno dodavajte u zdjelu sve dok smjesa ne poprimi oblik kugle. Razvucite tijesto i iskoristite ga za popunjavanje dna lima za pečenje.
Za punjenje, skuhajte luk u kipućoj vodi na 5 minuta, a zatim ga ocijedite.
Popržite slaninu na malo maslaca sve dok ne bude hrskava. Dodajte preostali maslac, luk, vegetu, sol i papar te kuhajte na narednih 15 minuta.
Umutite žumanjke i vrhnje zajedno. Dodajte u smjesu od luka i prelijte u lim za pečenje.
Pecite u pećnici na 40-45 minuta.
Poslužite vruće.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od mesaUkusne slane pite40 min12345
-
Jela od mesaPiletina punjena špinatom i sirom1:20h12345
-
Jela od mesaPita od poriluka s mljevenim mesom1:30h12345
-
Jela od mesaSalata od piletine i breskve30 min12345
-
Jela od mesaZarolana piletina na grčki način50 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti