Pizza s artičokama i pršutom

Neobično, ali ukusno.
Vrijeme pripreme: 35 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
-
Tijesto
- 50 grama svježeg sira
- 6 žlica mlijeka
- 6 žlica ulja
- 1 jaje
- sol
- sve skupa izmiješati i dodati
- 250 grama bezglutenskog brašna
- 1/4 praška za pecivo
-
Nadjev
- 2 nasjeckana češnja češnjaka
- maslinovo ulje
- 1 žličica bosiljka
- 100g nasjeckane mozzarelle
- 100g nasjeckanog pršuta
- 100g nasjeckanih artičoka
- 2 nasjeckane rajčice
Priprema
Zamijesite tijesto i ostavite pokriveno u hladnjaku oko 30 minuta. Zagrijte pećnicu na 200°C.
Nasjeckani češnjak umočite u maslinovo ulje i pustite da odstoji nekoliko minuta. Dodajte rajčice i lagano miješajte dok rajčice ne postanu meke, oko 10 minuta. Dodajte bosiljak i dobro promiješajte.
Na lim za pečenje stavite papir za pečenje. Tijesto ravnomjerno razvucite i premažite umakom od rajčice i češnjaka. Dodajte mozzarellu, pršut i artičoke. Pecite oko 20 minuta. Izvadite iz pećnice, pospite s malo maslinovog ulja i poslužite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Jela od mesaPiletina s artičokama i pancetom45 min12345
-
Jela od mesaZapečeni špinat, slanina i artičoke35 min12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Jela od mesaSloženac od njoka, sira i špinata50 min12345
-
Jela od mesaKelj varivo s piletinom i ružmarinom1 h12345
Popularni recepti
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345
-
DesertiTiramisu s limunom45 min12345