Pljeskavice od junetine i gljiva

Pljeskavice od junetine i gljiva

Pljeskavice od junetine i gljiva
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Broj pregleda: 4.767
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Oduševite prijatelje na roštilju i pokupite dodatne simpatije hladnom pivom iz potoka!
Vrijeme pripreme: 40 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 1 mali crveni luk, narezan
  • 150 g šampinjona
  • 450 g mljevene junetine
  • 50 g krušnih mrvica
  • 1 čajna žličica vegete
  • 1 velika žlica pasirane rajčice
  • Brašno, za oblikovanje
  • Sol
  • Crni papar

Priprema

Stavite luk i gljive u mikser ili blender i miksajte dok ne sve ne bude fino isjeckano. Dodajte junetinu, krušne mrvice, vegetu i pasiranu rajčicu te začinite sa solju i paprom. Sad sve zajedno smiksajte na par sekundi, taman dok se sve poveže, ali i dalje ima svoju teksturu.

Podijelite smjesu na 8 - 10 dijelova, a zatim stavite brašno na ruke i napravite komade u obliku pljeskavica.

Pecite pljeskavice na tavi ili roštilju, na 12 - 15 minuta. Okrenite jednom i ravnomjerno ispecite.

Poslužite vruće.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Blagdanska kuharica

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti