Pljeskavice od junetine i gljiva
Oduševite prijatelje na roštilju i pokupite dodatne simpatije hladnom pivom iz potoka!
Vrijeme pripreme: 40 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1 mali crveni luk, narezan
- 150 g šampinjona
- 450 g mljevene junetine
- 50 g krušnih mrvica
- 1 čajna žličica vegete
- 1 velika žlica pasirane rajčice
- Brašno, za oblikovanje
- Sol
- Crni papar
Priprema
Stavite luk i gljive u mikser ili blender i miksajte dok ne sve ne bude fino isjeckano. Dodajte junetinu, krušne mrvice, vegetu i pasiranu rajčicu te začinite sa solju i paprom. Sad sve zajedno smiksajte na par sekundi, taman dok se sve poveže, ali i dalje ima svoju teksturu.
Podijelite smjesu na 8 - 10 dijelova, a zatim stavite brašno na ruke i napravite komade u obliku pljeskavica.
Pecite pljeskavice na tavi ili roštilju, na 12 - 15 minuta. Okrenite jednom i ravnomjerno ispecite.
Poslužite vruće.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od mesaPljeskavica sa slaninom i gljivama45 min12345
-
Jela od mesaPljeskavica sa slaninom i cheddarom35 min12345
-
Jela od mesaPileći ražnjići s gljivama i ananasom50 min12345
-
Jela od mesaJanjeće pljeskavice punjene kozjim sirom1 h12345
-
Jela od mesaLjute pljeskavice od janjetine45 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti