Pureća prsa sa šampinjonima

Sočna puretina u umaku od šampinjona.
Vrijeme pripreme: 1:10h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 500g purećih prsa
- 220g šampinjona
- 2.5 šalice pilećeg temeljca
- 1 nasjeckana glavica luka
- 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 1 žlica soka od limuna
- sol
- papar
Priprema
Pureća prsa posolite i popaprite. Zagrijte ulje u tavi i pecite puretinu dok ne dobije boju na obje strane. Uklonite s vatre i ostavite da odstoji.
Dinstajte luk oko 2 minute, dodajte gljive i dinstajte ih oko 5 minuta. Dodajte 1 šalicu temeljca i kuhajte dok većina ne ispari. Vratite puretinu, dodajte preostali dio temeljca i kuhajte oko 30 minuta. Pospite sa sokom od limuna i poslužite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Jela od mesaPečena purica s citrusima3 h12345
-
Jela od mesaPuretina u salati5 min12345
-
Jela od mesaPljeskavice od špinata, puretine i feta sira40 min12345
-
Jela od mesaPuretina s grožđicama30 min12345
-
Jela od mesaPljeskavice od puretine i quinoe30 min12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaPita od starog kruha sa šunkom i sirom1:30h12345
-
Kruh i pecivaBruschette s rajčicom i ricottom25 min12345
-
Vegetarijanska prehranaDinstani poriluk sa krumpirom30 min12345
-
Prilozi
-
Kruh i pecivaČokoladni kruh s bananom i jagodama1:20h12345
-
Vegetarijanska prehranaTijesto za pizzu od batata (bez glutena)45 min12345