Pureća prsa sa šampinjonima
Sočna puretina u umaku od šampinjona.
Vrijeme pripreme: 1:10h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 500g purećih prsa
- 220g šampinjona
- 2.5 šalice pilećeg temeljca
- 1 nasjeckana glavica luka
- 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 1 žlica soka od limuna
- sol
- papar
Priprema
Pureća prsa posolite i popaprite. Zagrijte ulje u tavi i pecite puretinu dok ne dobije boju na obje strane. Uklonite s vatre i ostavite da odstoji.
Dinstajte luk oko 2 minute, dodajte gljive i dinstajte ih oko 5 minuta. Dodajte 1 šalicu temeljca i kuhajte dok većina ne ispari. Vratite puretinu, dodajte preostali dio temeljca i kuhajte oko 30 minuta. Pospite sa sokom od limuna i poslužite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od mesaPečena purica s citrusima3 h12345
-
Jela od mesaPuretina u salati5 min12345
-
Jela od mesaPljeskavice od špinata, puretine i feta sira40 min12345
-
Jela od mesaPuretina s grožđicama30 min12345
-
Jela od mesaPljeskavice od puretine i quinoe30 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti