Pureći kotleti punjeni špinatom

Mekana puretina u umaku od gorgonzole.
Vrijeme pripreme: 45 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 4 pureća kotleta
- 400g nasjeckanog svježeg špinata
- sol
- papar
- 200g gorgonzole
- 250ml vrhnja za kuhanje
- 150ml povrtnog temeljca
- 1 žličica peršina
Priprema
Zagrijte ulje u tavi. Dinstajte luk 2 do 3 minute. Dodajte špinat, dinstajte oko 5 minuta i uklonite s vatre. Puretinu posolite i popaprite, stavite špinat, zarolajte i zatvorite čačkalicama. Pecite sa svake strane oko 5 minuta, uklonite s vatre i pustite da stoji sa strane.
U istu tavu dodajte temeljac, vrhnje za kuhanje i gorgonzolu. Kuhajte dok se gorgonzola potpuno ne rastopi. Dodajte peršin, sol i papar i promiješajte. Dodajte punjene pureće kotlete, pustite da se kuha oko 5 minuta i poslužite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Jela od mesaPljeskavice od špinata, puretine i feta sira40 min12345
-
Jela od mesaPljeskavice od špinata i puretine30 min12345
-
Jela od mesaTortilje s lješnjacima, puretinom i špinatom25 min12345
-
Jela od mesaSloženac od njoka, sira i špinata50 min12345
-
Jela od mesaPiletina punjena špinatom i sirom1:20h12345
Popularni recepti
-
DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345