Složenac od fazana i riže

Složenac na lovački način.
Vrijeme pripreme: 2 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 400 g fazana, narezanog na kockice
- 250 g riže
- 225 g šampinjona (mogu i druge gljive po izboru), narezanih
- 75 g maslaca
- 1 luk, narezani
- 50 g glatkog brašna
- 300 ml pilećeg temeljca
- 300 ml mlijeka
- 2 velike žlice svježe narezanog peršina
- 50 g prženih badema
- sol
- crni papar
Priprema
Zagrijte pećnicu na 180 ° C.
Poširajte fazana na srednje jakoj vatri na 1 sat ili dok ne omekša.
Pripremite rižu po želji.
Pirjajte gljive na pola maslaca, a zatim ih maknite sa strane. Zatim pirjajte luk na ostatku maslaca sve dok ne omekša. Uklonite luk s vatre i umiješajte brašno sve dok ne postane glatko. Postupno umiješajte i temeljac u mješavinu brašna, a zatim dodajte i mlijeko.
Vratite na vatru i kuhajte konstantno miješajući, sve dok ne postane gusta masa.
Dodajte rižu, gljive, fazana i peršin te začinite sa solju i paprom. Premjestite cijelu smjesu u veliku vatrostalnu zdjelu i za kraj posipajte po vrhu bademe.
Pecite u pećnici na 25-30 minuta.
Poslužite vruće.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Jela od mesaPržena piletina s brokulom i smeđom riža30 min12345
-
Jela od mesaSloženac od šunke i sira1:30h12345
-
Jela od mesaJednostavan quiche1 h12345
-
Jela od mesaJednostavan rižoto sa slaninom i graškom40 min12345
-
Jela od mesaSloženac od tjestenine, piletine i šparoga45 min12345
Popularni recepti
-
DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345