Složenac od tjestenine, piletine i šparoga
Šparoge su jako dobar izvor bakra, mangana i selena.
Vrijeme pripreme: 45 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 450g šparoga
- 450g nasjeckane piletine
- 360g tjestenine
- 4 žlice maslinovog ulja
- 50g parmezana
- sol
- papar
- 1/2 žličice češnjaka u prahu
Priprema
Zagrijte pećnicu na 180°C. Šparoge očistite i nasjeckajte na veće komade.
Zagrijte 1 žlicu ulja u tavi, dodajte piletinu i pecite dok ne poprimi zlatno smeđu boju. Dodajte češnjak, sol i papar i dobro promiješajte.
Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju. Pred sami kraj kuhanja tjestenine (zadnje 3 minute) dodajte šparoge. Dobro ocijedite i stavite u vatrostalnu posudu.
Dodajte piletinu, preostalo maslinovo ulje i parmezan. Dobro promiješajte i pecite oko 10 minuta.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od mesaFjorentinska piletina25 min12345
-
Jela od mesaPiletina s tjesteninom i povrćem20 min12345
-
Jela od mesaPiletina punjena špinatom i sirom1:20h12345
-
Jela od mesaPržena piletina s brokulom i smeđom riža30 min12345
-
Jela od mesaPileća prsa s gljivama45 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti