Složenac od kunića
Ljubitelji kunića, ovo je za polizat prste.
Vrijeme pripreme: 2 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 25 g maslaca
- 900 g kunića
- 200 g rajčica
- 1 velika žlica kukuruznog brašna
- 100 g mrkve, naribane
- 1 velika žlica fino naribane narančine korice
- 1 čajna žličica suhog origana
- 50 ml brendija
- 25 ml octa od bijelog vina
- 375 ml tople vode
- 2 lovorova lista
Priprema
Zagrijte pećnicu na 180 ° C.
Rastopite maslac u velikoj tavi i dobro popržite komade kunića, često okrećući, sve dok ne dobiju lagano smeđu boju. Zatim prebacite komade u veliku vatrostalnu zdjelu.
Stavite rajčice u kipuću vodu i ostavite ih na dvije minute. Izvadite ih, ogulite i nasijecite na male kockice. Dodajte ih u veliku vatrostalnu zdjelu.
Pomiješajte kukuruzno brašno, mrkvu, narančinu koricu i origano u maloj zdjeli. Ulijte brendi, ocat i toplu vodu te dobro promiješajte.
Prelijte sve to preko sadržaja vatrostalne zdjele i dodajte lovor.
Prekrijte zdjelu i pecite u pećnici na sat i pol, to jest sve dok kunić ne omekša.
Poslužite vruće.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od mesaSloženac od šunke i sira1:30h12345
-
Jela od mesaJednostavan quiche1 h12345
-
Jela od mesaSloženac od tjestenine, piletine i šparoga45 min12345
-
Jela od mesaSloženac od pancete, krumpira i kadulje1:30h12345
-
Jela od mesaSloženac s piletinom i bademima1:30h12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti