Složenac od piletine i krumpira

Složenac od piletine i krumpira

Složenac od piletine i krumpira
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Broj pregleda: 8.679
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Piletina i krumpir su zajamčeni ubojice gladi!
Vrijeme pripreme: 1:30h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 2 velike žlice maslinovog ulja
  • 4 kom pilećih prsa
  • Svežanj mladog luka, narežite ih na sitno
  • 350 g mrkve, narezane
  • 100 g mahuna, narezanih
  • 600 ml pilećeg temeljca
  • 350 g mladog krumpira
  • 2 velike žlice kukuruznog brašna
  • sol
  • crni papar

Priprema

Zagrijte pećnicu na 190 ° C.

Zagrijte ulje u vatrostalnoj zdjeli koja smije na vatru te dodajte pileća prsa. Lagano ih pržite na 5 do 8 minuta dok ne dobiju blago smeđu boju na obje strane. Izvadite prsa sa žlicom koja ima prorez i stavite na zasebni tanjur.

Dodajte mladi luk, mrkvu i mahune u posudu te lagano pržite na 3 do 4 minute.

Vratite piletinu u vatrostalnu zdjelu te dodajte i temeljac. Dodajte krumpir, začinite sa solju i paprom i dovedite sve do vrenja.

Poklopite vatrostalnu zdjelu, prebacite u pećnicu i pecite na 40 do 50 minuta sve dok krumpir ne omekša.

Pomiješajte kukuruzno brašno s 3 velike žlice hladne vode. Dodajte to u složenac i miješajte dok se sve ne izmiješa i ne zgusne.

Poklopite i kuhajte još pet minuta.

Poslužite odmah.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti