Slatki krumpir punjen piletinom

Slatki krumpir punjen piletinom

Slatki krumpir punjen piletinom
  • Objavljeno: Petak, 02.08.2019.
  • Broj pregleda: 1.417
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Strašno ukusan slatki krumpir punjen piletinom i začinskim biljem!
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 2 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 3 oprana slatka krumpira
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 2 filea pilećih prsa
  • 1/4 žličice soli
  • 1/2 žličice papra
  • 55 ml maslinovog ulja
  • 1 žlica soka od limete
  • 4 nasjeckana češnja češnjaka
  • 1 nasjeckana ljuta papričica
  • 1 žličica bosiljka
  • 1 žličica kumina
  • 1 žličica chili praha
  • 60 g špinata
  • 235 g cheddar sira
  • 2 žlice nasjeckanog peršina

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 175°C.
  2. Izbodite slatki krumpir vilicom i stavite ga na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Pecite oko sat vremena.
  3. Stavite piletinu na lim za pečenje i premažite s malo maslinovog ulja, solju i paprom. Stavite u pećnicu s krumpirom i pecite 30 minuta. Kada se ohladi, izrežite ju na manje komade.
  4. Kada je slatki krumpir pečen, prerežite ga na pola i ostavite da se ohladi.
  5. Pomiješajte maslinovo ulje, sok od limete, češnjak, ljutu papričicu, bosiljak, kumin, čili prah, sol i papar. Stavite na stranu.
  6. Nasjeckajte špinat i pomiješajte s piletinom.
  7. Zagrijte pećnicu do 200°C. Izvadite žlicom dio unutrašnjosti batata i pomiješajte s piletinom i špinatom.
  8. U piletinu i špinat dodajte mješavinu sa maslinovim uljem i češnjakom. Sve dobro izmiješajte.
  9. Smjesom napunite slatke krumpire, pospite sirom i pecite 10 minuta.
  10. Pospite peršinom, poslužite i uživajte!
Preuzmite CentarZdravlja vodič

Blagdanska kuharica

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti