Špageti carbonara

Špageti carbonara

Špageti carbonara
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Broj pregleda: 4.513
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Popularno talijansko jelo na vašem stolu.
Vrijeme pripreme: 30 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 600g špageta
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 2 sitno nasjeckane glavice luka
  • 3 sitno nasjeckana češnja češnjaka
  • 200g nasjeckane slanine
  • 3 jaja
  • 200ml vrhnja za kuhanje
  • 75g parmezana
  • papar

Priprema

Skuhajte špagete prema uputama na pakiranju. U međuvremenu zagrijte ulje na tavi, pržite luk i češnjak dok ne omekšaju, oko 5 minuta. Dodajte slaninu i pecite dok ne poprimi smeđu boju.

Stavite jaja u zdjelu, dodajte vrhnje i dobro promiješajte. Zatim dodajte parmezan, dobro promiješajte i začinite paprom po želji.

Kada se špageti skuhaju, ocijedite i dodajte ih u tavu sa slaninom. Prelijte umakom i kuhajte 1 do 2 minute, neprestano miješajući.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Blagdanska kuharica

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti