Tajlandska govedina sa salatom

Tajlandska govedina sa salatom

Tajlandska govedina sa salatom
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Govedina umotana u salatu za 2 osobe.
Vrijeme pripreme: 25 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Energetska vrijednost: 290 kcal / 1.213,36 kJ

Sastojci

  • 340 g goveđeg odreska
  • 1 žlica chilia
  • 1 jalapeno paprika, narezana
  • 2 žlice ribljeg umak
  • 1/2 crveni luk, narezanog
  • sol i papar za okus
  • 2 limete, izrezane
  • 1/2 šalice nasjeckanog svježeg peršina
  • 1 mrkva, oguljena i izribana
  • 1 glavica salate listovi oprani, osušeni i odvojeni

Nutritivne vrijednosti

  • Kalorije 290,2 kcal
  • Masti 8,3 g
  • Zasićene masti 3 g
  • Kolesterol 79,9 mg
  • Natrij 1.517,7 mg
  • Ugljikohidrati 14,2 g
  • UKUPNO šećeri 5,4 g
  • Dijetalna vlakna 3,6 g
  • Proteini 40,4 g
  •  

Priprema:

1. Zagrijati roštilj ili roštilj tavu na visokoj temperaturi na 5 minuta. Natrljajte odrezak sa solju i paprom te ga stavite peći. Pecite oko 4 minute sa svake strane. Neka odstoji 5 minuta.

2. Kombinirajte chili, riblji umak i sok od jedne limete u tavi na laganoj vatri.

3. Izrežite odrezak na tanko i izlijte polovicu toplog umaka preko njega. Izrežite papriku, peršin, luk, mrkvu, zelenu salatu i ostatak umaka. Koristite listove salate kao tortilje i zamotajte odrezak s ostalim sastojcima. Umak stavite na vrh.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti