Zapečene tortilje s piletinom

Zapečene tortilje s piletinom

Zapečene tortilje s piletinom
  • Objavljeno: Četvrtak, 03.10.2019.
  • Broj pregleda: 12.580
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ukusne tortilje punjene piletinom.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 45 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 2 velika pileća prsa
  • sol
  • papar
  • češnjak u prahu
  • kumin u prahu
  • 1 / 2 nasjeckanog crvenog luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 zelene chili paprike
  • 1 konzerva pelata
  • 6 do 8 tortilja
  • 1 / 2 šalice nasjeckanog cheddar sira
  • 2 rajčice izrezane na kockice
  • kiselo vrhnje
  • ljuti umak

Priprema

  1. Piletinu začinite sa soli, paprom, češnjakom u prahu i kuminom u prahu. Pecite na srednje jakoj vatri dok ne dobije zlatno smeđu boju.
  2. Češnjak i luk popecite dok ne omekšaju. Dodajte nasjeckane chili paprike i pelate. Kuhajte nekoliko minuta.
  3. Narežite piletinu, a zatim dodajte u umak i sve dobro izmiješajte.
  4. Zagrijte pećnicu na 180°C.
  5. Piletinu s umakom zamotajte u tortilje i poslažite u nauljenu posudu.
  6. Kockice rajčice i sir pospite preko vrha tortilje i pecite oko 20 minuta.
  7. Poslužite prelivene vrhnjem i ljutim umakom.
Preuzmite CentarZdravlja vodič

Blagdanska kuharica

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti