Tjestenina s graškom i pršutom
Prava proljetna poslastica!
Vrijeme pripreme: 30 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 4 sitno sjeckana češnja češnjaka
- 3 žlice maslinovog ulja
- 100 g sitno sjeckanog pršuta
- 1 sitno sjeckani luk
- 450 ml vrhnja za kuhanje
- 1/2 šalice svježe naribanog parmezana
- 220 g graška
- 1/2 šalice sjeckane svježe metvice
- sol
- papar
- 350 g tjestenine
Priprema
Zagrijte maslinovo ulje preko srednje topline i prepržite češnjak 2 do 3 minute dok ne dobije boju.
Dodajte pršut i pirjajte 3 do 4 minute. Zatim dodajte luk i kuhajte 3 do 4 minute da ne omekša. Dodajte sol i papar po želji.
U međuvremenu, skuhajte tjesteninu. Oko 3 minute prije kraja kuhanja tjestenine, dodajte grašak i kuhajte 2 minute.
Vrhnje izlijte preko pršuta i pustite da prokuha. Stalno miješajte i dodajte sir.
Ocijedite tjesteninu i dodajte u umak. Pospite svježom mentom. Poslužite uz crni papar i pospite parmezanom. Uživajte!
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od mesaPaprike punjene špagetima i mesom1 h12345
-
Jela od mesaTjestenina s chorizo kobasicom i čilijem15 min12345
-
Jela od mesaPileći file s fettuccinima u umaku "Alfredo"30 min12345
-
Jela od mesaSalata od piletine i tjestenine45 min12345
-
Jela od mesaFjorentinska piletina25 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti