Fjorentinska piletina
Izuzetno bogata i ukusna kombinacija piletine, špinata i kremastog umaka.
Vrijeme pripreme: 25 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 2 žlice maslinovog ulja
- 2 nasjeckana češnja češnjaka
- 4 pileća fileta
- 2 šalice svježeg špinata
- 2 žlice pesto umaka
- 200ml sojinog vrhnja za kuhanje
- 400g tjestenine
- 2 žlica ribanca
Priprema
Dinstajte češnjak u tavi 1 minutu, zatim dodajte piletinu i pecite ju 7 do 8 minuta. Kada je piletina gotova, dodajte špinat i pirjajte sve zajedno 3 do 4 minute.
U međuvremenu, pripremite umak od sojinog vrhnja za kuhanje, ribanca i pesta. Sve sastojke pomiješajte i čim zavrije ugasite i ostavite da se ohladi.
Skuhajte tjesteninu prema uputama, ocijedite, dodajte piletinu i pripremljeni umak. Dobro promiješajte i poslužite.
Isprobajte još recepata za ukusna jela od mesa!
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od mesaPiletina punjena špinatom i sirom1:20h12345
-
Jela od mesaSloženac od tjestenine, piletine i šparoga45 min12345
-
Jela od mesaPiletina s tjesteninom i povrćem20 min12345
-
Jela od mesaZarolana piletina na grčki način50 min12345
-
Jela od mesaPržena piletina s brokulom i smeđom riža30 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti