Pileći file s fettuccinima u umaku "Alfredo"

Pileći file s fettuccinima u umaku "Alfredo"

Pileći file s fettuccinima u umaku "Alfredo"
  • Objavljeno: Petak, 18.11.2016.
  • Broj pregleda: 993
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Uvijek ostavite malo vode od kuhanja tjestenine pa ju dodajte umaku ako vam ispadne previše gust.
Vrijeme pripreme: 30 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 2 filea pilećih prsa Cekin
  • maslinovo ulje
  • 200 g fettuccina (širokih rezanaca)
  • 150 g grčkog jogurta Vilikis
  • 2 žlice maslaca 'z bregov
  • 100 g sitno naribanoga tvrdog sira Bovidura Vindija
  • prstohvat češnjaka u prahu (ili granulama)
  • 1 žlica usitnjenog lišća svježeg peršina
  • sol, papar

Stavite 1 l vode s malo soli da zavri.

Osoljena pileća prsa pecite u poklopljenog tavi, na 1 žlici maslinova ulja 10 do 15 minuta (ovisno o debljini). Povremeno okrenite da se zapeku sa svih strana.

Za to vrijeme stavite tjesteninu u kipuću vodu i skuhajte prema uputama na pakiranju. Ocijedite i stavite na toplo.

Pečena prsa izvadite iz tave i odložite na toplo.

Na istoj masnoći u tavi zagrijte maslac, na to dodajte jogurt, malo soli i češnjak u prahu.

Kad zakuha, dodajte peršin, naribani sir i vruću tjesteninu te se zajedno dobro promiješajte.

Koristite Cekin piletinu provjerene kvalitete!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Blagdanska kuharica

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti