Ukusna piletina u umaku od limuna, češnjaka i maslaca

Ukusna piletina u umaku od limuna, češnjaka i maslaca

Ukusna piletina u umaku od limuna, češnjaka i maslaca
  • Objavljeno: Srijeda, 26.02.2020.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Promijenite uobičajeni način pripreme piletine i ovaj put se počastite ukusnom piletinom u umaku od limuna, češnjaka i maslaca. 
Izvor slike: Freepik
Vrijeme pripreme: 30 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 5 pilećih zabataka

  • ½ žličice papra

  • 50 g maslaca

  • 100 ml pilećeg temeljca

  • 2 režnja češnjaka

  • sok jednog limuna

  • sol

Priprema

1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.

2. Postavite pileće zabatke u lim za pečenje te začinite paprom i soli i pecite 30 minuta. Posljednjih pet minuta pojačajte temperaturu na 200 stupnjeva kako bi korica postala hrskava.

3. U maloj tavici rastopite maslac i miješajte nekoliko minuta dok ne poprimi smećkastu boju. U to ulijte temeljac, dodajte nascjeckani češnjak i iscjeđeni limunov sok. Po želji ubacite i nekoliko kriški limuna.

4. Prelijte preko piletine i pustite da krčka nekoliko minuta.

5. Poslužite uz salatu, rižu, mlince, kuhani krumpir ili prilog po želji.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti