Ukusna piletina u umaku od limuna, češnjaka i maslaca
Promijenite uobičajeni način pripreme piletine i ovaj put se počastite ukusnom piletinom u umaku od limuna, češnjaka i maslaca.
Izvor slike: Freepik
Vrijeme pripreme: 30 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
-
5 pilećih zabataka
-
½ žličice papra
-
50 g maslaca
-
100 ml pilećeg temeljca
-
2 režnja češnjaka
-
sok jednog limuna
- sol
Priprema
1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
2. Postavite pileće zabatke u lim za pečenje te začinite paprom i soli i pecite 30 minuta. Posljednjih pet minuta pojačajte temperaturu na 200 stupnjeva kako bi korica postala hrskava.
3. U maloj tavici rastopite maslac i miješajte nekoliko minuta dok ne poprimi smećkastu boju. U to ulijte temeljac, dodajte nascjeckani češnjak i iscjeđeni limunov sok. Po želji ubacite i nekoliko kriški limuna.
4. Prelijte preko piletine i pustite da krčka nekoliko minuta.
5. Poslužite uz salatu, rižu, mlince, kuhani krumpir ili prilog po želji.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od mesaPile u aromatičnom umaku50 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaPiletina punjena špinatom i sirom1:20h12345
-
Jela od mesaPiletina na kineski s indijskim oraščićima45 min12345
-
Jela od mesaSočna piletina u marinadi od balzamičnog octa20 min12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaQuiche sa špinatom i šunkom1:30h12345
-
Vegetarijanska prehranaZapečeni njoki sa sirom i špinatom45 min12345
-
DesertiPowered by dm: Kolač od limete i pistacije1:45h12345
-
Salate
-
Kruh i pecivaHrenovke u lisnatom tijestu20 min12345
-
Kruh i pecivaKruh sa chia sjemenkama1:20h12345