Varivo od raštike, krumpira i pršuta
 
    Tradicionalno mediteransko jelo.
            
            
                
                    Vrijeme pripreme: 50 min
                
                
                
                    Težina recepta:
                    
            
            - 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 4 šalice nasjeckane i očišćene raštike
- 2 nasjeckana krumpira
- 1 šalica nasjeckanog pršuta
- sol
- 1/2 žličice ružmarina
- 1/2 žličice peršina
- 1 list lovora
Priprema
Zagrijte ulje u velikom loncu. Dodajte krumpir i dinstajte ga oko 5 minuta. Dodajte raštiku i temeljac. Poklopite i pustite da se kuha 30 minuta. Dodajte pršut i kuhajte oko 10 minuta. Posolite po želji.
Dodajte ružmarin, lovor i peršin. Dobro promiješajte i pustite da se kuha još 5 minuta. Ako je varivo previše gusto, dodajte još malo vode.
        Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica    
     Provjerite
    Provjerite
Vezani recepti
- 
                
- 
                Jela od mesaKelj varivo s piletinom i ružmarinom1 h12345
- 
                Jela od mesaJota1:50h12345
- 
                Jela od mesaVarivo od graška s junetinom i krumpirom1:30h12345
- 
                Jela od mesaVarivo od kupusa i slanine40 min12345
- 
                Jela od mesaVarivo od kelja i krumpira s kobasicom40 min12345
Popularni recepti
- 
                Napitci
- 
                DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
- 
                DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
- 
                DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
- 
                Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
- 
                Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
 
     
     
     
     
     
    