Bakalar u umaku s rotkvicama
 
    Bakalar s povrćem kakv još niste probali.
            
            
                
                    Vrijeme pripreme: 45 min
                
                
                
                    Težina recepta:
                    
            
            - 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 2 komada bakalara
- 170 g rotkvica
- 2 češnja češnjaka
- 2 - 3 tanko narezana komada đumbira
- 1/2 luka
- 1 tanko narezana čili papričica
- 2 mlada luka
- Umak
- 5 žlice soja sosa
- 3 žlice bijelog vina
- 1 žlica mirina
- 2 žličice čili paprike
- 2 žlice šećera
- 1 žličica sezamovog ulja
- 1 šalica vode
Priprema
Očistite ribu. Nasjeckajte češnjak, luk, đumbir, rotkvice i čili papričicu.
 
 U tavi pirjajte sastojke za umak i rotkvice. Kuhajte na srednje jakoj vatri oko 15 minuta dok se umak malo ne zgusne, a rotkvice ne omekšaju.
 
 Dodajte ribu i kuhajte 5 minuta, ovisno o debljini ribe. Pažljivo preokrenite bakalar i kuhajte još 5 minuta. Neprestano polijevajte umak preko ribe. Poslužite toplo uz zdjelu riže.
        Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica    
     Provjerite
    Provjerite
Vezani recepti
- 
                
- 
                Jela od ribeBakalar na malo drugačiji način40 min12345
- 
                Jela od ribeBakalar na bijelo2 h12345
- 
                Jela od ribeŠpageti s tunom i umakom od rajčice30 min12345
- 
                Jela od ribeLosos punjen špinatom30 min12345
- 
                Jela od ribeLosos u azijskoj marinadi1 h12345
Popularni recepti
- 
                Napitci
- 
                DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
- 
                DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
- 
                DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
- 
                Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
- 
                Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
 
     
     
     
     
     
    