Bakalar na bijelo

Bakalar na bijelo

Bakalar na bijelo
  • Objavljeno: Petak, 20.12.2019.
  • Broj pregleda: 6.245
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Tradicionalan recept omiljen kod mnogih.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 2 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 400 g bakalara
  • 4 krumpira
  • 4 češnja češnjaka
  • 100 ml bijelog vina
  • 2 žlice peršina
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • sol
  • papar

Priprema

  1. Bakalar namočite u vodi i ostavite preko noći. Sutradan ga stavite kuhati u hladnu vodu.
  2. Krumpir skuhajte, ogulite i narežite na kockice. Kada bakalar omekša, očistite meso od kože i kostiju.
  3. Na vrućem ulju popržite češnjak i dodajte bakalar.
  4. Polijte vodom u kojoj se kuhao bakalar, tek toliko da prekrije sastojke.
  5. Dodajte bijelo vino i kuhajte 2 do 3 minute na laganoj vatri.
  6. Sastojke prebacite u blender i začinite solju i paprom.
  7. Dodajte krumpir i peršin i sve izmiksajte u glatku smjesu. Poslužite uz pecivo ili kruh.

Vezani članci:

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Blagdanska kuharica

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti