Losos punjen špinatom
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 450 g fileta lososa
- 350 g svježeg špinata
- 1 / 4 čajne žličice češnjaka u granulama
- 2 žlice grčkog jogurta
- 1 / 2 žličice senfa
- 1 neprskani limun
- nekoliko cherry rajčica
Priprema
1. Zagrijte pećnicu na 200°C. Nauljite vatrostalnu posudu.
2. Na svaki filet lososa stavite špinat i pospite češnjakom te zarolajte filete. Svaki filet probodite čačkalicom kako se ne bi otvorio tijekom pečenja.
3. Pomiješajte senf i grčki jogurt. Na svaku rolicu stavite žličicu pripremljene mješavine senfa i grčkog jogurta te posipajte s malo sezama.
4. Rolice stavite u nauljenu vatrostalnu posudu i sa strane dodajte prepolovljeni limun i cherry rajčice.
4. Pecite nepokriveno 15 do 20 minuta. Prije posluživanja uklonite čačkalice.
Losos je jedna od najzdravijih i najpopularnijih riba na svijetu. Dobar je izvor proteina, vitamina B12 i selena. Jedan je od najboljih izvora omega 3 masnih kiselina koje smanjuju rizik od nastanka bolesti kardiovaskularnog sustava, potiče mršavljenje, štiti zdravlje kostiju, poboljšava zdravlje mozga, kvalitetu sna i vid.
Vezani sadržaj:
Vezani recepti
-
-
Jela od ribeLosos u azijskoj marinadi1 h12345
-
Jela od ribeLosos s češnjakom i đumbirom1 h12345
-
Jela od ribePljeskavice od lososa45 min12345
-
Jela od ribeLosos sa đumbirom, narančom i peršinom50 min12345
-
Jela od ribeLosos s đumbirom i limetom45 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti