Losos u azijskoj marinadi

Losos u azijskoj marinadi

Losos u azijskoj marinadi
  • Objavljeno: Petak, 12.11.2021.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Marinada će dodatno naglasiti specifični okus lososa.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 1 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 500 g filea lososa s kožom
  • 1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1 žlica rižinog octa
  • 1/2 žlice umaka od soje
  • 2 žličice nasjeckanog češnjaka
  • 1.5 žličica naribanog đumbira ili 1/2 žličice đumbira u prahu
  • 1 žličica smeđeg šećera
  • sezam 

Priprema lososa u azijskoj marinadi

  1. Pomiješajte maslinovo ulje, rižin ocat, umak od soje, češnjak, đumbir i šećer.
  2. Dobivenom marinadom prelijte losos i stavite u hladnjak da stoji oko 30 minuta.
  3. Zagrijte pećnicu na 180°C.
  4. Namastite lim za pečenje, stavite losos tako da koža bude prema dolje. Pecite u pećnici 20 do 25 minuta.
  5. Kada je losos gotov, izvadite ga iz pećnice i posipajte sezamom.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti