Jakobove kapice s maslinovim uljem i češnjakom
Ovaj jednostavni recept otkriva čari mediteranske kuhinje! Uživajte u okusu mora, maslinovog ulja i češnjaka.
Izvor slike: Depositphotos
Vrijeme pripreme: 20 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 5 jakobovih kapica (sa školjkama)
- 2 žlice maslinovog ulja
- 2 protisnuta češnja češnjaka
- 1/2 žličice sušenog bosiljka
Priprema
- Izvadite meso jakobovih kapica iz školjke.
- Obložite ih maslinovim uljem.
- Pecite u tavi na laganoj vatri 2 minute sa svake strane.
- U međuvremenu pomiješajte ostatak maslinovog ulja, protisnuti češnjak i sušeni bosiljak.
- Pečeno meso jakobovih kapica vratite u školjke.
- Prelijte začinjenim maslinovim uljem.
- Poslužite uz topli prepečeni crni kruh.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od ribeZeleni rezanci sa škampima27 min12345
-
Jela od ribeBijela riba u pećnici na mediteranski način25 min12345
-
Jela od ribeLagana mediteranska riba50 min12345
-
Jela od ribeLosos s limunom i bosiljkom45 min12345
-
Jela od ribeLosos punjen špinatom30 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti