Losos sa sojom i salatom od krastavaca i avokada
Egzotična verzija lososa sa soja sosom i zanimljivom salatom postat će vaš omiljeni način pripreme ribe.
Vrijeme pripreme: 25 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1 žlica meda
- 2 1/2 žličice soja sosa
- 1/2 žličice kukuruznog škroba
- 4 fileta lososa
- 1 žličica sezamovog ulja
- 2 žlice rižinog octa
- 1 žlica majoneze s niskim udjelom masnoće
- 1 narezani krastavac
- 3 tanko narezana mlada luka
- 1 nasjeckani avokado
- sol
- ukiseljeni đumbir za posluživanje
Priprema
Zagrijte pećnicu na 200°C.
Pomiješajte med, 2 žličice soja sosa i kukuruzni škrob. Stavite u mikrovalnu na 30 do 40 sekundi.
Utrljajte u filete lososa 1/2 čajne žličice sezamovog ulja i lagano posolite. Pecite ribu 5 minuta u pećnici. Izvadite ju i premažite mješavinom meda i soje.
Vratite losos u pećnicu i pecite još 7 do 9 minuta. U međuvremenu umutite rižin ocat, majonezu, 1/2 žličice soja sosa i sezamovo ulje. Dodajte krastavac, mladi luk i 1/4 žličice soli i pomiješajte s avokadom.
Poslužite losos sa salatom i ukiseljenim đumbirom.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od ribeUkusna salata s lososom10 min12345
-
Jela od ribeLosos sa đumbirom, narančom i peršinom50 min12345
-
Jela od ribeLosos s brokulom i rižom45 min12345
-
Jela od ribeLosos s medom i lećom35 min12345
-
Jela od ribeLosos s javorovim sirupom1 h12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti