Losos u umaku od šljiva

Sočna i bogato začinjena riba u mirisnom umaku.
Izvor slike: Depositphotos
Vrijeme pripreme: 45 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 4 fileta lososa
- 2 žlice maslinovog ulja
- sol
- papar
- sok od 1 limete
- 1/4 šalice bosiljka
- 1/4 šalice peršina
-
Umak
- 8 očišćenih i nasjeckanih šljiva
- 2 nasjeckana češnja češnjaka
- 1/2 žlice naribanog đumbira
- 1 žlica meda
- 1/4 šalice nasjeckanog luka
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 200°C.
- Na lim za pečenje stavite papir za pečenje.
- Pomiješajte sol, papar, maslinovo ulje, peršin i bosiljak.
- Smjesom premažite losos i pecite oko 15 minuta.
- Sve sastojke za umak stavite u lonac i kuhajte oko 20 minuta.
- Štapnim mikserom smjesu miješajte dok ne postane kompaktna i poslužite uz losos.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
Vegetarijanska prehranaZapečene tikvice sa sirom i jajima1 h12345
-
Jela od ribeLosos u umaku od meda i naranče35 min12345
-
Jela od ribeLosos u marinadi od naranče i meda40 min12345
-
Jela od ribeLosos u umaku od naranče i meda1 h12345
-
Jela od ribeLosos u marinadi od naranče50 min12345
-
Jela od ribeLosos u umaku od trešanja1 h12345
Popularni recepti
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345
-
DesertiTiramisu s limunom45 min12345