Marinirana tuna s limunom

Ukusan ručak za dvoje.
Vrijeme pripreme: 20 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 450 g tune (2 odreska)
- sol
- svježe mljeveni papar
- sok od 2 limete
- 4 žlice soja sosa
- 1 žlica svježe naribanog đumbira
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 limun
Priprema
Ribu začinite solju i paprom. Sok limete, soja sos, svježi đumbir i maslinovo ulje dobro izmiješajte.
Odreske prelijte marinadom i ostavite u hladnjaku 10 minuta.
Ulje zagrijte na srednje jakoj vatri. Pecite tunu oko 5 minuta sa svake strane.
Ukrasite s nekoliko kriški limuna i poslužite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Jela od ribeŠpageti s tunom i umakom od rajčice30 min12345
-
Jela od ribeBrzi ručak s tunom, tjesteninom i jajima10 min12345
-
Jela od ribePašteta od tune10 min12345
-
Jela od ribeTjestenina s tunom i šampinjonima40 min12345
-
Jela od ribeSendvič s bogato začinjenom tunom30 min12345
Popularni recepti
-
DesertiBrownie s tikvicama45 min12345
-
Jela od mesaTortilje sa šunkom i sirom10 min12345
-
Jela od mesaSvinjski medaljoni u umaku od senfa30 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina s kobasicama i vrhnjem30 min12345
-
DesertiTart s malinama i kremom od pistacija1 h12345
-
Jela bez glutena