Patlidžani punjeni tunom

Patlidžani punjeni tunom

Patlidžani punjeni tunom
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 12.11.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ukusni patlidžani puni povrća i tune.
Vrijeme pripreme: 1 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 2 srednja patlidžana
  • 1 srednja glavica luka
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 crvena paprika
  • 1/2 male žute paprike
  • 1 mrkva
  • 1 štapić celera
  • 6 žlica umaka od rajčica
  • 2 konzerve tune
  • 1 komad mozzarelle
  • 200 g naribanog sira
  • sol
  • papar

Priprema

Izrežite patlidžane na pola po dužini. Napravite rezove u pulpi i malo posolite. Neka odstoje oko 30 minuta.

Na male kockice izrežite luk, češnjak, mrkvu, paprike i celer.

Zagrijte pećnicu na 200°C.

Operite patlidžane i osušite ih kuhinjskim papirom. Utrljajte u njih malo ulja i pecite ih oko 20 minuta.
Izvadite iz pećnice i koristeći žličicu odstranite sredinu.

U tavi zagrijte malo ulja i popržite luk i češnjak, oko 8 minuta. Dodajte preostalo povrće i nasjeckanu sredinu iz patlidžana. Sve dobro izmiješajte i dinstajte. Začinite sa solju i paprom. Dinstajte još šest minuta dok povrće ne omekša. Dodajte umak od rajčice i tunu. Promiješajte sve sastojke i kuhajte nekoliko minuta.

Ispunite patlidžane s tunom i povrćem. Pospite s naribanim sirom i mozzarellom.

Pecite na 180°C oko 10 minuta dok se sir ne otopi. Poslužite odmah.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti