Salata s tunom, jajima i špinatom

Salata s tunom, jajima i špinatom

Salata s tunom, jajima i špinatom
  • Objavljeno: Utorak, 22.07.2025.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ova salata od tune, jaja i špinata unosi svježinu i energiju u svaki obrok, uz minimalan trud i maksimalnu nutritivnu vrijednost.
Izvor slike: Canva
Vrijeme pripreme: 15 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Salata s tunom, jajima i špinatom pravi je primjer kako nekoliko jednostavnih sastojaka može stvoriti kompletan, hranjiv i ukusan obrok. Ova kombinacija idealna je za sve koji žele nešto lagano, ali zasitno, bilo da ste u potrazi za brzim ručkom, večerom ili obrokom za ponijeti na posao. Tuna i jaja osiguravaju obilje proteina, špinat je bogat vitaminima i mineralima, a sezam daje poseban završni dodir i dodatak zdravih masti.

Sastojci

  • 150 g tune (u vlastitom soku, ocijeđena)

  • 2 jaja

  • 100 g svježeg špinata

  • 1 žlica sezama

  • 1 žlica maslinovog ulja

  • sol i papar po ukusu

Nutritivne vrijednosti

Nutritivne vrijednosti odnose se na 1 porciju (približno 300 g):

  • Energija: 295 kcal

  • Proteini: 27 g

  • Masti: 16 g

  • Ugljikohidrati: 7 g

  • Vlakna: 3 g

  • Prirodni šećeri: 2 g


Priprema

  1. Jaja stavite kuhati u hladnu vodu, zakuhajte i kuhajte 7-8 minuta za srednje kuhana jaja. Zatim ih ohladite, ogulite i prerežite na polovice.

  2. Špinat operite i dobro ocijedite. Po potrebi ga natrgajte na manje komade.

  3. U većoj zdjeli pomiješajte špinat, ocijeđenu tunu i maslinovo ulje. Lagano promiješajte.

  4. Dodajte polovice jaja, posolite i popaprite po želji.

  5. Na kraju pospite sezamom (po želji ga možete kratko tostirati na suhoj tavi za jači okus).

Prijedlog za serviranje

Salatu poslužite odmah, uz krišku integralnog kruha ili kao samostalni obrok. Izvrsna je i kao lagana večera ili zdravi ručak za ponijeti.

Dodatni savjeti

  • Ako volite pikantnije, dodajte malo svježe iscijeđenog limunovog soka.

  • Sezam možete zamijeniti sjemenkama suncokreta ili bundeve.

  • Salata je najbolja svježa, ali može stajati u hladnjaku do 24 sata.

Vezani sadržaj:

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti