Tilapija s povrćem
Riba pohana u smjesi badema i parmezana.
Vrijeme pripreme: 20 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 4 fileta tilapije
- 1/2 šalice prženih badema
- 1/2 šalice krušnih mrvica
- 1/4 šalice brašna
- 1 cijelo jaje
- 1/4 šalice parmezana
- 1 žličica svježe nasjeckanog origana
- 1 tikvica, narezana na četvrtine
- ½ narezane crvene paprike
- sol
- papar
- 1/2 šalice cherry rajčica
- 4 žlice maslaca
Priprema
U blenderu sameljite bademe.
Pomiješajte mljevene bademe, krušne mrvice, parmezan, origano, prstohvat soli i papra.
Stavite brašno u drugu posudu.
Zagrijte 2 žlice maslaca i popecite tikvice, rajčice i crvenu papriku oko 5 minuta. Začinite solju i paprom. Stavite na stranu.
Zagrijte preostale 2 žlice maslaca.
Svaki file uvaljajte u brašno, umočite u smjesu od jaja, a zatim konačno uvaljajte u smjesu s bademima.
Ribu pržite na maslacu 3 minute sa svake strane.
Stavite ribu preko povrća i poslužite s kriškama limuna.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od ribeLosos punjen špinatom30 min12345
-
Jela od ribeBakalar na malo drugačiji način40 min12345
-
Jela od ribeLosos u azijskoj marinadi1 h12345
-
Jela od ribeLosos s češnjakom i đumbirom1 h12345
-
Jela od ribePečeni brancin s povrćem40 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti