Pasta primavera

Pasta primavera

Pasta primavera
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Tradicionalna pasta primavera sadrži puno više kalorija.Ova lakša verzija sadrži manje kalorija i masti.
Vrijeme pripreme: 45 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Energetska vrijednost: 400 kcal / 1.673,60 kJ

Sastojci

  • 1/2 šalice brokule
  • 1/2 šalice narezanih gljiva
  • 1/2 šalice narezanih tikvica
  • 1/2 šalice narezane crvene ili zelene paprike
  • 1/2 šalice svježeg ili smrznutog graška
  • 1 žlica ekstra-djevičanskog maslinovog ulja
  • 2 mljevena češnja češnjaka
  • 1 žličica maslaca
  • 1 čaša nemasnog mlijeka mlijeka
  • 3/4 šalice svježeg parmezana
  • 450 g tjestenine
  • 1/3 šalice sitno nasjeckanog svježeg peršina

Nutritivne vrijednosti

Nutritivne vrijednosti po osobi:

Kalorije 400
Kolesterol 80 mg
Protein 20 g
Natrij 310 mg
Ugljikohidrati 60 g
Fiber 3 g
Kalij 378 mg
Kalcij 264 mg
Ukupno masti 9g
Zasićene masnoće 2 g
Mononezasićene masti 4 g


Priprema

U veliki lonac kada voda prokuha dodajte brokulu, gljive, tikvice, papriku i grašak. Pokrijte i kuhajte dok ne omekša, oko 10 minuta. Izvadite iz lonca.

U veliki lonac za pirjanje, zagrijete maslinovo ulje i češnjak. Dodajte povrće i pirjajte nekoliko minuta.

U drugom velikom loncu za pirjanje, zagrijte maslac, mlijeko i parmezan. Miješajte na umjerenoj vatri dok se parmezan ne rastopi i smjesa se zgusne.

Tjesteninu kuhajte dok ne bude al dente (tender) oko 10 do 12 minuta. Ocijedite tjesteninu temeljito.

Podijelite tijesto ravnomjerno na tanjure. Prelijte s povrćem i umak. Ukrasiti sa svježim peršinom i poslužite odmah.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti