Tjestenina od tikvica, bosiljka i indijskih oraščića

Uživajte u sezoni tikvica.
Vrijeme pripreme: 30 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 300g tjestenine
- 2 šalice svježeg bosiljka
- 1/3 šalice indijskih oraščića
- 2 nasjeckana češnja češnjaka
- naribana korica i sok od 1 limuna
- 1/4 šalice maslinovog ulja
- sol
- papar
- 2 tikvice
Priprema
Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju, ocijedite i ostavite sa strane. U blender stavite sve sastojke, osim tikvica i maslaca, i dobro izmiješajte.
Rastopite maslac u tavi, dodajte tikvice i dinstajte ih dok ne omekšaju, 5 do 10 minuta. Dodajte tjesteninu i smjesu od bosiljka i oraščića, dobro promiješajte i poslužite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Jela od tjestenineSalata od tjestenine, puretine i tikvica25 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina s tikvicama i slaninom45 min12345
-
Jela od tjestenine
-
Jela od tjestenineZapečena tjestenina s tikvicama50 min12345
-
Jela od tjestenineFrittata od ostataka tjestenine!20 min12345
Popularni recepti
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345
-
DesertiTiramisu s limunom45 min12345