Frittata od ostataka tjestenine!
Ako vam je ostalo tjestenine od dana ranije, pogledajte ovaj jednostavni recept za ukusnu večeru koja je gotova za čas!
Izvor slike: Depositphotos
Vrijeme pripreme: 20 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- kuhana tjestenina (tanjur ili više)
- 2 dl maslinovog ulja
- 50 g parmezana
- 2 luka
- 3 jaja
- 1 dl nemasnog mlijeka
- 2 žlice peršina
- 2 žlice bosiljka
- prstohvat soli
- prstohvat papra
- 1 rajčica, narezana (po želji)
Priprema
- Na vatri zagrijte maslinovo ulje, dodajte nasjeckani luk i kuhajte 10-ak minuta, dok ne porumeni. Premjestite u manju posudu i ostavite da se hladi.
- U posudi izmiješajte mlijeko i jaja, dodajte luk, sir, peršin, bosiljak, sol i papar pa stavite skuhanu tjesteninu.
- Dobro zagrijte tavu pa dodajte smjesu s tjesteninom i podjednako rasporedite. Ostavite da se kuha 2-3 minute, zatim okrenite na drugu stranu. Ponovite nekoliko minuta dok tjestenina ne porumeni.
- Uzmite tanjur, stavite preko tave i preokrenite. Prije posluživanja možete ukrasiti bosiljkom, aceto balsamicom i rajčicama, narežite i poslužite toplo.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od tjestenineRavioli sa sirom u umaku od bundeve30 min12345
-
Jela od tjestenine
-
Jela od tjestenineKremasta tjestenina sa sirom15 min12345
-
Jela od tjestenineZapečena tjestenina sa šampinjonima50 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina sa šampinjonima i peršinom30 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti