Tjestenina s artičokama i mozzarellom

- Objavljeno: Petak, 13.05.2016.
- Broj pregleda: 393
- Prosječno vrijeme čitanja:
- Broj riječi:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 320g tjestenine
- 4 artičoke
- 1/2 limuna
- 200g naribane mozzarelle
- 1/2 nasjeckane glavice luka
- 1/2 šalice bijelog vina
- 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- sol
- papar
- 3 žlice peršina
- 4 žlice parmezana
Priprema
Artičoke isperite pod hladnom vodom i osušite papirnatim ručnikom. Uklonite sve suvišne listiće i grube krajeve.
Limunom natrljajte artičoke i ponovno isperite pod hladnom vodom i nasjeckajte ih. Zagrijte ulje u tavi i dodajte luk. Dinstajte ga oko 3 minute. Dodajte artičoke i dinstajte ih dok ne omekšaju. Dodajte sol, papar i peršin i dobro promiješajte.
Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju. U artičoke dodajte tjesteninu i preostale sastojke, kuhajte dok se sir ne rastopi, dobro promiješajte i poslužite.

Vezani recepti
-
Jela od tjestenineTjestenina s artičokama30 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina s karfiolom, kaparima i krušnim mrvicama35 min12345
-
Jela od tjestenineZdrava tjestenina Primavera30 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina s cherry rajčicama25 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina s inćunima i kaparima20 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina sa dimljenom paprikom i morskim plodovima20 min12345
Popularni recepti
-
DesertiBrze i jednostavne fritule30 min12345
-
NapitciKuhano vino by Marta Stewart15 min12345
-
DesertiBrzi kolač od maka i prosenog brašna30 min12345
-
DesertiSočne i mekane germknedle1:30h12345
-
DesertiZdravi zobeni kolačići30 min12345
-
NapitciEggnog prema receptu Jamieja Olivera15 min12345