Tjestenina s artičokama i mozzarellom

Tjestenina s artičokama i mozzarellom

Tjestenina s artičokama i mozzarellom
  • Objavljeno: Petak, 13.05.2016.
  • Broj pregleda: 393
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Artičoke su jako dobar izvor vitamina C i K.
Vrijeme pripreme: 45 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 320g tjestenine
  • 4 artičoke
  • 1/2 limuna
  • 200g naribane mozzarelle
  • 1/2 nasjeckane glavice luka
  • 1/2 šalice bijelog vina
  • 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • sol
  • papar
  • 3 žlice peršina
  • 4 žlice parmezana

Priprema

Artičoke isperite pod hladnom vodom i osušite papirnatim ručnikom. Uklonite sve suvišne listiće i grube krajeve.

Limunom natrljajte artičoke i ponovno isperite pod hladnom vodom i nasjeckajte ih. Zagrijte ulje u tavi i dodajte luk. Dinstajte ga oko 3 minute. Dodajte artičoke i dinstajte ih dok ne omekšaju. Dodajte sol, papar i peršin i dobro promiješajte.

Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju. U artičoke dodajte tjesteninu i preostale sastojke, kuhajte dok se sir ne rastopi, dobro promiješajte i poslužite.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti