Tjestenina s artičokama i piletinom

Artičoke su jako dobar izvor vitamina C, K, folne kiseline i mangana.
Vrijeme pripreme: 45 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 3/4 šalice nasjeckanih rajčica
- 450g nasjeckanih pilećih prsa
- 400g nasjeckanih artičoka
- 1 šalica nasjeckanih šparoga
- 1.5 šalica pilećeg temeljca
- 1/2 šalice bijelog vina
- 340g tjestenine
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1/2 šalice parmezana
- 1/3 šalice nasjeckanog bosiljka
- 1/4 šalice nasjeckanog peršina
- 225g nasjeckane mozzarelle
- sol
- papar
Priprema
Zagrijte ulje u tavi. Dodajte piletinu i pecite dok ne poprimi zlatno smeđu boju. Piletinu izvadite iz tave i dodajte artičoke i šparoge. Kuhajte nekoliko minuta pa dodajte temeljac, vino i rajčice. Kuhajte dok ne proključa, oko 8 minuta.
U međuvremenu skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Ocijedite i dodajte u tavu sa šparogama. Dodajte preostale sastojke, posolite i popaprite po želji, dobro promiješajte i poslužite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Jela od tjestenineTjestenina s ovčjim sirom i šparogama25 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina s piletinom i graškom35 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina s piletinom i tikvicama50 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina s limunom, piletinom i šparogama45 min12345
-
Jela od tjestenineZapečena tjestenina s piletinom40 min12345
Popularni recepti
-
DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345