Tjestenina s graškom i šparogama
Grašak je jako dobar izvor dijetalnih vlakana, vitamina C i K.
Vrijeme pripreme: 35 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 500g šparoga
- 1.5 šalica graška
- 5 šalica vode
- 300g tjestenine
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1/2 šalice parmezana
- 1/4 šalice peršina
- 1/4 šalice nasjeckanog češnjaka
- naribana korica od 1/2 limuna
- sol
- papar
Priprema
Tjesteninu kuhajte 3 minute kraće nego li na uputam na pakiranju. Šparoge očistite i nasjeckajte na manje komade. Grašak kuhajte u vrućoj vodi 3 do 4 minute, ocijedite i ostavite sa strane.
U velikoj tavi zagrijte ulje, dodajte češnjak i dinstajte oko 30 sekundi. Dodajte preostale sastojke, osim parmezana, kuhajte 3 do 4 minute, pospite parmezanom i poslužite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od tjestenineZdrava tjestenina Primavera30 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina s graškom i mozzarellom25 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina s limunom i rukolom35 min12345
-
Jela od tjestenineSalata od tjestenine, graška i parmezana25 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina sa šparogama, ricottom i graškom45 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti