Tjestenina s kremastim pestom od avokada

Ako volite klasični pesto, tada će vas ova malo drugačija verzija popularnog umaka oduševiti!
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 30 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1 zreli avokado
- 1 režanj češnjaka
- sok od pola limuna
- 1 jušna žlica maslinovog ulja
- prstohvat soli
- papar
- tjestenina po izboru
- šaka pinjola
- nekoliko cherry rajčica
- svježi bosiljak za serviranje
Priprema
- Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju. Ostavite sa strane malo vode u kojoj se kuhala tjestenina.
- Prepolovite avokado i izvadite njegovo meso.
- Štapnim mikserom ili u blenderu pomiješajte avokado, češnjak, sok od limuna, pinjole, maslinovo ulje, sol i papar u homogenu pastu. Ako je potrebno dodajte vodu od tjestenine koju ste ostavili sa strane.
- Pesto od avokada pomiješajte s vrućom pastom te dodajte narezane rajčice i svježi bosiljak.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
Popularni recepti
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345
-
DesertiTiramisu s limunom45 min12345