Tjestenina s kremastim umakom od lososa
Napravite ukusnu večeru za manje od 10 minuta!
Vrijeme pripreme: 10 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 500g tjestenine
- 150g nasjeckanog fileta lososa
- 50g maslaca
- 30ml viskija
- 150g vrhnja za kuhanje
- 2 limuna, sok i naribana korica
- 1/2 šalice peršina
Priprema
Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju. Ocijedite i ostavite sa strane.
U velikoj tavi rastopit maslac, dodajte limunovu koricu i kuhajte, povremeno miješajući, oko 2 minute.
Ulijte viski u tavu i kuhajte još 2 minute dok alkohol ne ispari. Dodajte vrhnje za kuhanje, smanjite vatru i kuhajte umak dok ne počne ključati. Dodajte losos, poklopite i uklonite tavu s vatre. Pustite da stoji oko 5 minuta.
Dodajte tjesteninu, sok od limuna, dobro promiješajte, pospite peršinom i poslužite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od tjestenineTjestenina s dimljenim lososom40 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina s rajčicama i tunom35 min12345
-
Jela od tjestenineŠpageti sa sardinama20 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina s tunom i rajčicom20 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina sa špinatom, lososom i gorgonzolom45 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti