Tjestenina s limunom, piletinom i šparogama
 
    Šparoge su jako dobar izvor mangana, bakra i selena.
            
            
                
                    Vrijeme pripreme: 45 min
                
                
                
                    Težina recepta:
                    
            
            - 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 300g tjestenine
- 1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 1 nasjeckana glavica luka
- 3 nasjeckana češnja češnjaka
- sok i naribana korica od 2 limuna
- 500g očišćenih šparoga
- 500g nasjeckanih pilećih prsa
- sol
- papar
- 1/2 šalice parmezana
Priprema
Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju i ostavite 1 šalicu vode u kojoj se kuhala tjestenina sa strane.
Zagrijte maslinovo ulje, dodajte piletinu i dinstajte 4 do 5 minuta. Dodajte luk i češnjak i dinstajte 2 do 3 minute. Dodajte limunovu koricu i sok i šparoge. Poklopite i kuhajte oko 2 minute. Dodajte preostale sastojke, uključujući tjesteninu, dobro promiješajte i poslužite.
        Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica    
     Provjerite
    Provjerite
Vezani recepti
- 
                
- 
                Jela od tjestenineTjestenina s artičokama i piletinom45 min12345
- 
                Jela od tjestenineTjestenina s ovčjim sirom i šparogama25 min12345
- 
                Jela od tjestenineTjestenina s piletinom i graškom35 min12345
- 
                Jela od tjestenineTjestenina s piletinom i tikvicama50 min12345
- 
                Jela od tjestenineSloženac od tjestenine, piletine i povrća1:15h12345
Popularni recepti
- 
                Napitci
- 
                DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
- 
                DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
- 
                DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
- 
                Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
- 
                Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
 
     
     
     
     
     
    