Tjestenina sa slaninom i porilukom

Tjestenina sa slaninom i porilukom

Tjestenina sa slaninom i porilukom
  • Objavljeno: Petak, 18.03.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ukusna i jednostavna tjestenina s porilukom i slaninom - savršen obrok za brzi ručak ili večeru.
Izvor slike: Canva
Vrijeme pripreme: 30 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Tjestenina s porilukom i slaninom idealan je izbor za sve koji traže brz i ukusan obrok. Ovaj recept kombinira nježan okus poriluka s intenzivnim okusom slanine, stvarajući savršenu harmoniju koja će zadovoljiti i najzahtjevnija nepca. Bilo da je poslužite za ručak ili večeru, ova tjestenina sigurno će postati omiljeno jelo u vašoj kući.


TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Sastojci

  • 400 g tjestenine
  • 100 g slanine
  • 2 poriluka
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 češnjak
  • 200 ml vrhnja za kuhanje
  • Sol i papar po ukusu
  • Parmezan za posipanje

Nutritivne vrijednosti

Nutritivne vrijednosti odnose se na 1 porciju (približno 300 g)

  • Energija: 450 kcal
  • Proteini: 15 g
  • Masti: 20 g
  • Ugljikohidrati: 50 g
  • Vlakna: 5 g
  • Prirodni šećeri: 3 g

Priprema

  1. Skuhajte tjesteninu u slanoj vodi prema uputama na pakovanju.
  2. U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje na srednjoj vatri. Dodajte sitno narezanu slaninu i pirjajte dok ne postane hrskava.
  3. Dodajte sitno narezani poriluk i češnjak. Dinstajte dok poriluk ne omekša, oko 5-7 minuta.
  4. Dodajte vrhnje za kuhanje i začinite solju i paprom. Pustite da se sos malo zgusne.
  5. Dodajte skuhanu tjesteninu u tavu i dobro promiješajte s umakom.
  6. Poslužite toplo, posuto parmezanom po želji.

Prijedlog za serviranje

Poslužite tjesteninu toplu, posutu s parmezanom i svježe narezanim peršinom. Za dodatni okus, možete dodati malo crvene paprike ili čili praha.

Dodatni savjeti

  • Za intenzivniji okus, možete dodati malo bijelog vina tijekom dinstanja poriluka.
  • Ako želite laganiju verziju, zamijenite vrhnje za kuhanje s kuhinjskim vrhnjem ili jogurtom.
  • Jelo možete poslužiti s dodatkom svježeg salata ili pečenog povrća.

Vezani sadržaj:

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti