Tjestenina s pancetom i graškom

Tjestenina s pancetom i graškom

Tjestenina s pancetom i graškom
  • Objavljeno: Utorak, 09.08.2016.
  • Broj pregleda: 405
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Grašak je jako dobar izvor tiamina i mangana.
Vrijeme pripreme: 1:25h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 1 bundeva
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • sol
  • papar
  • 1/2 šalice nasjeckane pancete
  • 1 nasjeckana glavica luka
  • 3 nasjeckana češnja češnjaka
  • 1/4 žličice majčine dušice
  • 1/4 šalice pilećeg temeljca
  • 1/2 šalice vrhnja za kuhanje
  • 1/2  šalice parmezana
  • 1/2 šalice smrznutog graška
  • 1/2 šalice nasjeckanog peršina

Priprema

Zagrijte pećnicu na 200C. Na lim za pečenje stavite papir za pečenje.

Razrežite bundevu popola po dužini i uklonite sjemenke. Polovice premažite iznutra maslinovim uljem, posolite i popaprite. Bundevu stavite na lim za pečenje, tako da je unutarnji dio okrenut prema gore. Pecite 45 do 60 minuta.

Izvadite iz pećnice i pustite da se ohladi. Nakon što se bundeva ohladila, uzmite vilicu i povlačeći napravite špagete od bundeve.

Stavite u veliku zdjelu i pustite da stoji sa stranu.

Zagrijte maslinovo ulje u tavi, dodajte pancetu i pržite ju dok ne postane hrskava. Uklonite pancetu iz tave i stavite sa strane.

U istu tavu dodajte luk, češnjak i timijan. Dinstajte oko 5 minuta.

Dodajte pileći temeljca i sve promiješajte. Dodajte vrhnje za kuhanje i parmezan. Dodajte pancetu, smanjite vatru i dinstajte oko 10 minuta. Dodajte grašak i dobro promiješajte.

Prelijte tjesteninu umakom, pospite peršinom i poslužite.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Blagdanska kuharica

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti