Tjestenina s pancetom i graškom
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1 bundeva
- 2 žlice maslinovog ulja
- sol
- papar
- 1/2 šalice nasjeckane pancete
- 1 nasjeckana glavica luka
- 3 nasjeckana češnja češnjaka
- 1/4 žličice majčine dušice
- 1/4 šalice pilećeg temeljca
- 1/2 šalice vrhnja za kuhanje
- 1/2 šalice parmezana
- 1/2 šalice smrznutog graška
- 1/2 šalice nasjeckanog peršina
Priprema
Zagrijte pećnicu na 200C. Na lim za pečenje stavite papir za pečenje.
Razrežite bundevu popola po dužini i uklonite sjemenke. Polovice premažite iznutra maslinovim uljem, posolite i popaprite. Bundevu stavite na lim za pečenje, tako da je unutarnji dio okrenut prema gore. Pecite 45 do 60 minuta.
Izvadite iz pećnice i pustite da se ohladi. Nakon što se bundeva ohladila, uzmite vilicu i povlačeći napravite špagete od bundeve.
Stavite u veliku zdjelu i pustite da stoji sa stranu.
Zagrijte maslinovo ulje u tavi, dodajte pancetu i pržite ju dok ne postane hrskava. Uklonite pancetu iz tave i stavite sa strane.
U istu tavu dodajte luk, češnjak i timijan. Dinstajte oko 5 minuta.
Dodajte pileći temeljca i sve promiješajte. Dodajte vrhnje za kuhanje i parmezan. Dodajte pancetu, smanjite vatru i dinstajte oko 10 minuta. Dodajte grašak i dobro promiješajte.
Prelijte tjesteninu umakom, pospite peršinom i poslužite.
Vezani recepti
-
-
Jela od tjestenineTjestenina s piletinom i graškom40 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina sa slaninom i porilukom30 min12345
-
Jela od tjestenineZapečena tjestenina s piletinom40 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina carbonara s artičokama30 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina s artičokama i piletinom45 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti