Tjestenina carbonara s artičokama
Artičoke su jako dobar izvor dijetalnih vlakana, vitamina C i K.
Vrijeme pripreme: 30 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 3 žlice maslinovog ulja
- 1 nasjeckana glavica luka
- 6 nasjeckanih kriški pancete
- 1 nasjeckani češanj češnjaka
- 1 šalica kuhanog graška
- 1/2 šalice nasjeckane artičoke
- 450g špageta
- 2 jaja
- 1/2 šalice naribanog parmezana
Priprema
Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju.
U međuvremenu zagrijte maslinovo ulje u tavi na srednje jakoj vatri i dodajte luk. Pirjajte 5 minuta. Dodajte pancetu i artičoku te pirjajte 9 minuta. Dodajte češnjak i pirjajte još minutu.
U posebnoj zdjeli umutite 2 jaja i parmezan. Ocijedite kuhanu tjesteninu i dodajte u umućena jaja s parmezanom i sve skupa vratite u lonac na štednjak.
Miješajući dodajte pirjani luk i pancetu u tjesteninu. Još jednom dobro promiješajte i poslužite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od tjestenineTjestenina s pancetom i graškom1:25h12345
-
Jela od tjestenineTjestenina s artičokama i piletinom45 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina s piletinom i graškom40 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina sa slaninom i porilukom30 min12345
-
Jela od tjestenineZapečena tjestenina s piletinom40 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti