Tjestenina carbonara s artičokama

Tjestenina carbonara s artičokama

Tjestenina carbonara s artičokama
  • Objavljeno: Četvrtak, 04.08.2016.
  • Broj pregleda: 463
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Artičoke su jako dobar izvor dijetalnih vlakana, vitamina C i K.
Vrijeme pripreme: 30 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 1 nasjeckana glavica luka
  • 6 nasjeckanih kriški pancete
  • 1 nasjeckani češanj češnjaka
  • 1 šalica kuhanog graška
  • 1/2 šalice nasjeckane artičoke
  • 450g špageta
  • 2 jaja
  • 1/2 šalice naribanog parmezana

Priprema

Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju.

U međuvremenu zagrijte maslinovo ulje u tavi na srednje jakoj vatri i dodajte luk. Pirjajte 5 minuta. Dodajte pancetu i artičoku te pirjajte 9 minuta. Dodajte češnjak i pirjajte još minutu.

U posebnoj zdjeli umutite 2 jaja i parmezan. Ocijedite kuhanu tjesteninu i dodajte u umućena jaja s parmezanom i sve skupa vratite u lonac na štednjak.

Miješajući dodajte pirjani luk i pancetu u tjesteninu. Još jednom dobro promiješajte i poslužite.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Blagdanska kuharica

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti