Tjestenina sa špinatom, lososom i gorgonzolom

Ukusan ljetni obrok.
Vrijeme pripreme: 45 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 300g tjestenine
- 1 filet lososa
- 2 nasjeckana češnja češnjaka
- 1 nasjeckana glavica luka
- 250g nasjeckanog špinata
- 200ml kiselog vrhnja
- 100g gorgonzole
- 2 žlice maslinovog ulja
- sok i naribana korica od 1 limuna
- sol
- papar
Priprema
Zagrijte pećnicu na 180°C. Losos posolite i popaprite, zamotajte u foliju i pecite 15 do 20 minuta. Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju, ocijedite i ostavite da stoji sa strane.
U međuvremenu zagrijte ulje u tavi, dodajte luk i češnjak i dinstajte oko 2 minute. Dodajte špinat i dinstajte dok ne omekša. Dodajte vrhnje i gorgonzolu i dobro promiješajte. Smanjite vatru i kuhajte dok se sir ne otopi. Dodajte tjesteninu i dobro promiješajte.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Jela od tjestenineTjestenina s dimljenim lososom40 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina s kremastim umakom od lososa10 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina s rajčicama i tunom35 min12345
-
Jela od tjestenineŠpageti sa sardinama20 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina sa špinatom i feta sirom40 min12345
Popularni recepti
-
DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345