Tortellini sa sirom u kremastom crvenom umaku

- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 glavica luka
- 2 režnja češnjaka
- 1 žličica mrvljenog peperoncina
- 100 ml suhog bijelog vina
- 800 ml pasirane rajčice
- nekoliko listića bosiljka
- 60 ml kokosovog mlijeka ili vrhnja za kuhanje
- 20 g svježeg naribanog parmezana
- 1 pakiranje tortellina sa sirom
- sol
- papar
- prstohvat šećera
Priprema tortellina sa sirom u kremastom crvenom umaku
1. U manjem loncu zagrijte maslinovo ulje na srednjoj vatri. Dodajte nasjeckani luk i pirjajte dok ne omekša. Zatim dodajte protisnuti češnjak i peperoncino te pirjajte oko 2 minute.
2. Dodajte bijelo vino, promiješajte i kuhajte na srednjoj vatri oko 4 minute, odnosno dok tekućina ne ispari. Zatim ulijte pasiranu rajčicu, dodajte sol, papar i šećer te promiješajte.
3. Nakon što umak zakuha, poklopite lonac i ostavite da se kuha oko 15 minuta. Nakon toga umiješajte kokosovo mlijeko (ili vrhnje za kuhanje) i parmezan te sve dobro promiješajte te isključite vatru.
4. Za to vrijeme skuhajte tortelline.
5. Nakon što su tortellini kuhani, procijedite ih i dodajte u lonac s umakom.
6. Po želji dodajte još parmezana, promiješajte, dodajte svježi bosiljak i poslužite.

Vezani recepti
-
-
Jela od tjestenineSalata od tjestenine i povrća uz roštilj20 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina s kobasicama i vrhnjem30 min12345
-
Jela od tjestenineSalata od tjestenine, puretine i tikvica25 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina s tikvicama i slaninom45 min12345
-
Jela od tjestenineSalata od tjestenine i feta sira na grčki način10 min12345
Popularni recepti
-
DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345