Armenska juha od marelica
Okus Bliskog istoka na vašem stolu.
Vrijeme pripreme: 3:15h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 200 g suhih marelica, namočenih u 125 ml vode, na sat vremena
- 100 g suhog slanutka, namočenog preko noći u vodi
- 1.2 l vode
- 200 g crvene leće, oprane i očišćene
- 3 crvena luka, narezana
- sol
- crni papar
Priprema
U velikom loncu dovedite marelice i njihovu vodu do vrenja.
Dodajte slanutak i 150ml vode i nastavite pirjati kroz 30 minuta. Nemojte dodavati sol u ovom trenutku, jer će ona očvrsnuti kožicu slanutka.
Dodajte leću, luk i litru vode u lonac te ponovno dovedite sve do vrenja.
Smanjite vatru, poklopite i kuhajte na 2 sata, tj. taman dok slanutak ne bude mekan.
Začinite sa solju i paprom.
Poslužite vruće.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
JuheJuha od cikle i leće10 min12345
-
JuheJuha od povrća sa celerom45 min12345
-
JuheJuha od tikve i leće40 min12345
-
JuheJuha od leće i naranče45 min12345
-
JuheJuha od crvene leće i mrkve25 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti