Francuska juha od luka

- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 900 g luka, tanko narezanog
- 50 g maslaca
- 900 ml povrtnog temeljca
- Sol
- Crni papar
Priprema
Popržite vrlo lagano luk na maslacu u pokrivenoj tavi na 15 minuta, sve dok ne omekša i počne se karamelizirati.
Zatim maknite poklopac, pojačajte vatru i pržite kroz 20 minuta, miješajući cijelo vrijeme, taman dok luk ne dobije onu bogato zlatno smeđu boju.
Dodajte temeljac i dovedite juhu do vrenja. Smanjite vatru i pokrijte poklopcem, ali neka ostane mali otvor, te neka se tako pirja kroz 15 minuta.
Zasolite, popaprite i poslužite

Vezani recepti
-
-
JuheJuha od piva i luka40 min12345
-
JuheLagana povrtna juha1 h12345
-
JuheDetoksikacijska juha od brokule i đumbira20 min12345
-
JuheJuha od bundeve i naranče45 min12345
-
JuheJuha od kestena1 h12345
Popularni recepti
-
DesertiZobeni keksi s maslacem od kikirikija20 min12345
-
Vegetarijanska prehranaSavršen guacamole umak od 3 sastojka!15 min12345
-
Jela od ribeLignje na tavi s limunom i češnjakom35 min12345
-
Jela od mesaPileća krilca s umakom od senfa i meda1 h12345
-
Kruh i pecivaBezglutenske tortilje10 min12345
-
Jela od mesaPiletina s parmezanom (Weight Watchers dijeta)30 min12345